Bæredygtighed

Produktion i balance med naturen

Vi lever af en sund og næringsrig jord, og det er afgørende for os, at kommende generationer får samme muligheder for at dyrke sunde og lokale grøntsager.

Hvordan minimerer vi madspild?

En mærkesag hos Dangrow er kampen imod madspild. Derfor arbejder vi aktivt med FN’s verdensmål 12.3, der beskriver, at det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger skal halveres inden 2030 og at fødevaretab i produktions- og forsyningskæder, herunder tab af afgrøder efter høst, skal reduceres.

Når man dyrker grøntsager på friland, kan det ikke undgås, at fx en porre bliver en smule skæv eller et blomkål bliver lidt for solbrun. Det har ingen betydning for smag og kvalitet – det er kun en spørgsmål om udseende. Så for at undgå, at sådanne råvarer bliver kasseret, benytter vi dem i vores snitgrønt-blandinger. Derudover sælger vi flere og flere af vores ’skæve’ grøntsager gennem Gartner-Hjælpen, som er et madspildskoncept udviklet af vores salgsorganisation Gasa Nord Grønt i samarbejde med Dansk Cater.

Kontakt Gasa Nord Grønt, hvis du er interesseret i at høre mere om Gartner-Hjælpen.

Sunde sædskifter

Det er afgørende, at vi på vores marker bevarer en sund jord i balance, så kommende generationer også kan nyde godt af friske, danske grøntsager. Derfor samarbejder vi med lokale landmænd om sunde sædskifter for at bevare en næringsrig jord og undgå plantesygdomme. Derudover foretager vi jordanalyser for at sikre den helt rigtige gødningssammensætning til den type jorde, vi arbejder med.